Din varukorg är för närvarande tom!
Arbetarhistorias målgrupp är intresserad av arbetarrörelsens historia och arbetets historia. Våra läsare är akademiska forskare, fackligt och politiskt aktiva, fackföreningspressen och alla med ett intresse för historia. Arbetarhistoria befinner sig i skärningspunkten mellan forskning och kulturtidskrift. Vi har ett demokratiskt syfte med tidskriften: alla ska ha tillgång och rätt till att förstå texterna. Arbetarhistoria publicerar längre artiklar, essäer, recensioner och nyhetsartiklar om nya forskningsprojekt som vilar på vetenskaplig grund och bygger på systematiskt arbete med och tänkande om historiskt material.
Tidskriften ger ett historiskt sammanhang genom att på ett lättillgängligt sätt förmedla det senaste inom forskningen på svenska, men publicerar även texter på norska och danska. Den ger också en ingång till de omfattande samlingarna på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Den bidrar till att utveckla forskningsfältet och erbjuder ett forum för forskare och praktiker.
Börja med att kontakta redaktionen
Är du intresserad av att skriva för Arbetarhistoria? Ladda först ner våra skrivanvisningar och läs dem. Ta sedan kontakt med redaktionen innan du skriver texten. Mejla oss på arbetarhistoria@arbark.se.
Vi tar emot texter på svenska, norska och danska.
Publiceringsvillkor
Följande villkor gäller för publicering i Arbetarhistoria:
- Författare till uppsatser, debattinlägg och litteraturöversikter får kostnadsfritt 3 exemplar av Arbetarhistoria, ytterligare exemplar kan köpas till rabatterat pris. Författare till recensioner får kostnadsfritt 1 exemplar.
- Arbetarhistoria förbehåller sig första publiceringsrätten till insänt material och publicerar inte artiklar, recensioner, debattinlägg m.m. som redan har publicerats i andra sammanhang. Detta gäller både elektroniska och tryckta medier. Om manus sänts för prövning till annan tidskrift, antologi eller liknande skall detta meddelas redaktionen.
- Författaren överlåter till Arbetarhistoria rätten att genom annat medium än den tryckta tidskriften (t.ex. webbplats, CD-ROM) återanvända materialet i sin helhet eller delar därav (t.ex. ingress till uppsatser och sammanfattningar)
- Författaren avsäger sig alla anspråk på eventuella kopieringsersättningar eller försäljningsintäkter som tidskriften kan erhålla.
- Författaren ombeds att vid egen återanvändning av uppsatser etc i annat sammanhang (e. ex antologier) inhämta tillstånd från tidskriften och tydligt i den nya publikationen ange att uppsatsen etc först varit publicerat i Arbetarhistoria (och att sådant tillstånd har erhållits).
- För icke efterfrågat material tar Arbetarhistoria inget ansvar (sådant material återsändes ej)
- För att undvika kollisioner bör författare som avser inkomma med en recension i god tid kontakta redaktionen och få klartecken, på det viset kan kollisioner undvikas.
